Home
HTML5
App's
Chatsystemen
Facebook game
Unity3D
Ons netwerk
Contact

Singleplayer games
Educatieve games
Serious games
Promotionele games
Winactie games
Social media games
Crowdfunding financiƫring
Multiplayer games

Unity3D: 3D game design voor computer, tablet en smartphone

Van het 3D visualiseren van een object of product tot creatie van een complete wereld: Unity3D geeft ons de benodigde tools en maakt publicatie als app (zowel iOS als Android) of voor Steam relatief makkelijk. Simulering en serieuze toepassingen zijn ook hot, bijvoorbeeld i.c.m de Oculus Rift 3D bril die in opkomst is.

Wij creëren 3D werelden met Unity3D!

Unity3D is er voor zowel de casual game als de serieuze toepassing. Deze uitgebreide en handige 3D ontwikkelomgeving is uiterst geschikt voor games en simulaties. Het haarfijn handhaven van de natuurkundige wetten, gedetailleerde textuur en glans van materialen, evenals zaken zoals lichtval, reflectie, gloed en schaduw neemt het systeem automatisch voor zijn rekening, waardoor geconcetreerd kan worden op de uitwerking van omgeving en objecten. Het is geweldig om te zien hoe de 3D artists van ons netwerk aan de slag gaan en 3D omgevingen maken van allerlei soorten en maten. En natuurlijk om het resultaat te bewonderen, wat vaak verbluffend kan zijn! Unity3D is een uiterst professioneel pakket waarmee veel grote game producties gemaakt zijn (in de appstores zijn zo goed als alle 3D games met Unity gemaakt).

Publiceren als app voor zowel iOS als Android

Een Unity3D project kan gepubliceerd worden voor zowel de Apple appstore als Google Play. Hiervoor zijn niet twee aparte ontwikkeltrajecten nodig, wat zeer gunstig is: één spel ontwikkelen en publiceren voor beide stores. Alleen store-specifieke functionaliteiten vergen apart aandacht, zoals in-app purchases die per store verschillende programmatuur vergt. Unity3D heeft echter ook andere publicatiemogelijkheden (zie hieronder), waardoor het een allesomvattend platform begint te worden, voor alle devices.

Publiceren op een website

Dankzij de Unity3D plug-in voor browsers, is 3D gaming in de browser mogelijk (Internet Explorer, Firefox en deels Chrome die dit echter aan het beperken is). Nadeel hierbij is echter wel dat weinig mensen deze plug-in geïnstalleerd hebben, waardoor zij eerst de installatieprocedure van de plug-in zelf moeten doorlopen voordat zij kunnen spelen. Voor kleinere spellen zorgt dit vaak voor een te grote stap: afstand nemen van het 3D aspect en overschakelen voor ontwikkeling in HTML5 is in deze gevallen beter. Maar als het project wat groter is of de doelgroep wat specifieker (waardoor men eerder bereid is om de plug-in te installeren), dan is dit dus ook een optie.

Publiceren als standalone (programma)

Een andere mogelijkheid is het publiceren van een standalone, oftewel een programma dat opstartbaar is vanaf bureaublad, CD-ROM of USB-stick. Zo kunt u bijvoorbeeld een te gekke 3D presentatie, animatie, productvertoning, spel of serieuze toepassing doorsturen naar uw klanten. Ook kunnen serieuze toepassingen makkelijk op locatie geinstalleerd worden en kan de game bijvoorbeeld op een beurs snel vanaf bureaublad opgestart worden zonder verdere omkijk. 

Publiceren op Steam of op consoles

Games die ontwikkeld zijn met Unity3D kunnen ook gepubliceerd worden op het Steam netwerk evenals op bepaalde consoles, zoals de PS, Xbox en Wii.

Unity3D in combinatie met de Oculus Rift 3D bril

Naar verwachting gaat de Oculus Rift 3D bril in bekendheid toenemen. Deze betaalbare 3D bril voor consument en bedrijfsleven zorgt ervoor dat Virtual Reality een flinke stap dichterbij komt. De bril plaatst u over uw ogen (terwijl u zich goed vasthoudt) waarna u uitsluitend de 3D wereld ziet die op de twee schermen in de bril wordt geprojecteerd. Dit geeft een volledige 3D ervaring waardoor u zich in de wereld waant.


Game design: professioneel, snel ontwikkeld en op maat!

Spring eruit met een te gekke game! Bijvoorbeeld als promotiemiddel, als ludieke winactie, als eyecatcher op een beurs, als educatief middel of als bloedserieuze simulatie van een productieproces. Wat de reden ook is, wij ontwikkelen uw game professioneel, snel en op maat!

Wij voeren het uit! Vanaf de eerste schets, via het concept en de gameplay tot aan de gedetailleerde uitwerking, de livegang en promotie achteraf. Wij zijn zelf gamers en weten wat er speelt!

meer informatie contact