Home
HTML5
App's
Chatsystemen
Facebook game
Unity3D
Ons netwerk
Contact

Singleplayer games
Educatieve games
Serious games
Promotionele games
Winactie games
Social media games
Crowdfunding financiƫring
Multiplayer games

Flash: een oplossing voor stand-alone toepassingen

Als het niet erg is dat de game niet gespeeld kan worden op tablets en smartphones, dan biedt Flash veel mogelijkheden! Integratie van Flash in een website raden wij af (kies voor HTML5) maar het Flash spel kan los op het bureaublad, CD-ROM of USB-stick geplaatst worden (stand-alone) wat ideaal is voor bijvoorbeeld een infozuil of beurs.

Flash: Heerlijk voor de gamedesigner!

Vóór de komst van de eerste iPhone, was Adobe Flash het grootste ontwikkelplatform voor (web-gebaseerde) games. Maar tot grote schrik van de gamedesigners, ondersteunde deze smartphone geen Flash. Vanaf toen begon een verschuiving, weg van Flash, richting HTML5 en App's. Maar Flash is nog steeds een heerlijk ontwikkelplatform en zolang compatibiliteit met smartphones en tablets geen issue is, is het een serieuze overweging waard! 

Er zijn verschillende situaties waarbij u geen of weinig waarde hoeft te hechten aan compatibiliteit met tablets en smartphones:
  • U kunt van te voren uitspraken doen over de gebruikers van uw game en het zullen voornamelijk computer/laptop gebruikers zijn: Wij ontwikkelden bijvoorbeeld een game voor scholen: de scholieren gebruikten schoolcomputers, waardoor het feit dat het in Flash gemaakt werd dus geen probleem vormde.
  • Uw game is niet bedoeld voor het internet: Als uw game niet geïntegreerd hoeft te worden in een website, maar bijvoorbeeld opstartbaar moet zijn vanaf het bureaublad, rondgestuurd moet worden op CD-ROM's (of USB sticks) dan is Flash ideaal omdat het gepubliceerd kan worden als een executable (standalone) voor zowel PC als Apple. In dit geval is HTML5 of een app zelfs niet mogelijk.
  • Uw game komt op een "vaste locatie": U wilt bijvoorbeeld een infozuil voorzien van een game, u wilt prominent aanwezig zijn op een beurs of u wilt een bijzondere ervaring toevoegen aan een tentoonstelling of museum. Een computer kan hiervoor gekozen worden (eventueel met touchscreen) welke Flash ondersteunt
  • Uw game is voor een klein, specifiek publiek die verzocht kan worden een computer of laptop te gebruiken. Of de game is voor specifieke locaties bedoeld, zoals onderdeel van een productieproces: deze specifieke locaties kunnen voorzien worden van Flash

Wat zijn globaal gezien ongeveer de kosten?

Gamedesign is handwerk! Ieder karakter, monster, wapen, object, achtergrond, level, etc moet met de hand getekend, geanimeerd en geprogrammeerd worden voordat deze tot leven komt. Hetzelfde geldt voor de gameplay: iedere handeling, actie, move, interface, menu, etc moet zorgvuldig in elkaar gezet worden. 

Het netwerk van gamedesign.nl bestaat uit zeer bekwame vormgevers, illustratoren, animatoren en programmeurs met een uitstekende prijs/kwaliteits-verhouding. Wij maken graag voor u een offerte en bespreken graag de mogelijkheden!

contact
Kies nu voor Flash!

Wij adviseren u graag of Flash voor u de goede keuze is! Als niet, adviseren wij over de alternatieven. Als wel, gaan wij ervoor en kunnen wij een heerlijk ontwikkeltraject tegenmoet zien met veel mogelijkheden!

Game design: professioneel, snel ontwikkeld en op maat!

Spring eruit met een te gekke game! Bijvoorbeeld als promotiemiddel, als ludieke winactie, als eyecatcher op een beurs, als educatief middel of als bloedserieuze simulatie van een productieproces. Wat de reden ook is, wij ontwikkelen uw game professioneel, snel en op maat!

Wij voeren het uit! Vanaf de eerste schets, via het concept en de gameplay tot aan de gedetailleerde uitwerking, de livegang en promotie achteraf. Wij zijn zelf gamers en weten wat er speelt!

meer informatie contact